tirsdag den 17. juli 2012

Roadtrip - lidt tanker (16. juni)

Som skrevet tidligere, har vi afleveret vores RV efter næsten 4 uger, og godt 2900 miles, på de amerikanske veje. Det har været en helt igennem fantastisk tur, og vi har oplevet så meget, at det til tider, og fortsat, kan være vanskeligt at holde styr på og fordøje det hele.

4 uger har for os været en passende periode. De sidste dage i bilen op ad HWY1, var flotte, men det var også første gang vi alle havde bruge for at høre musik og sige ingenting. Som Mikkel på et tidspunkt sagde 'I må ikke misforstå mig, men jeg er faktisk lidt træt af at være sammen med jer'. Endeligt et godt statment, der ramte vores følelser meget godt på det tidspunkt.

For 4 uger er længe at være sammen, på meget lidt plads, og vi har kun været 'adskilt' af løbeture, shopping og lidt andet, så man kan godt få brug for at være sig selv lidt. Men det var været småting i det store billede, og det har generet fungeret rigtig rigtig godt.

Synes dog ikke at vi kan anbefale Cruse America til andre. Vi har måske været uheldige i forbindelse med afhentningen, men den var en katastrofe. Der gik godt 4 timer fra aftalt tidspunkt, til vi fik vognen. Eneste kompentation var 1/2 dags leje og nogle campingstole, ellers var de ikke til at forhandle med. Bilen kørte sådan set OK, og der har ingen problemer været med den, men det er en kæmpe skammelkasse, uden den mindste komfort i kabinen - cockpit er dog OK. Vi har mødt flere, der har kørt i ligende RV's fra andre selskaber, og der har været noget mere komfort. Ved ikke hvad prisen var, men mener bestemt det er værd at undersøge firmaerne Coachman, BearRV og Apollo, inden man hopper på noget.

Det man måske også skal tænke over, er hvor afhentning og aflevering, er i forhold til ens videre rejse. I SF var der fra vores hotel ret langt, og det var mega vanskeligt med offentlig transport, hvorfor vi endte med at betale $135 for en taxa. Det er jo ret mange penge for transport, som man så kan lægge til sit rejsebudget. Derfor var vi også meget glade for at møde Allan og Tina fra Ålborg, som vi ved aflevering kunne dele en taxa til lufthavnen med. På den måde kom vi 'kun' af med $60 pr. familie. Stadig mange penge, men dog billigere end ved pickup. Man bør derfor overveje om man skal leje en alm. bil den/de sidste dage, som f.eks. kan afleveres i lufthavnen.

Bilen har som sagt fungeret fint, og de fleste dage været en fordel for os. Det var fedt at flytte ind i den og få pakket ud, kunne lave mad og sove i den samme seng hver aften. Det fungerede specielt godt når vi ikke var i en storby. Her er bilens størrelse en klar udfordring, og man har vanskeligt ved at komme rundt og finde parkering. Når vi endeligt fandt det, var det forholdsvist dyrt - $20-$25. Det var fantastisk at vi i LA kunne få et lift til byen, og bestemt et tip at give videre - tal med andre, de har de sammen udfordringer, ellers bør man undersøge om offentlig transport er muligt og til at betale. I LA kan man evt køre til Santa Monica og parkere sin RV, og så tage en hop-on-hop-off sightseeing bus rundt i Hollywood mm.

RV ferie er ikke ferie, som vi normalt har holdt det. Her skal man hver dag forholde sig til nye ting som; hvor skal vi bo, hvor kan man handle osv. Derfor er der vist ingen af os, der er rigtig ferie-udhvilet lige nu, og vi glæder os derfor ekstra meget til at bruge 6 dage på ingenting, kunne sove længe, bade mm.
Men, specielt de voksne, har fået slapper mentalt af. Vi er virkelig kommet langt væk fra vores hverdag, og har vel kun i forbindelse med vores T-Mobile abo. brugt vores telco-viden. Super cool, og jo et af de mange mål med denne tur.
De små har til tider haft lidt hjemve, og savnet venner og bedsteforældre. Men det har hjulpet at sende et par postkort, e-mails og ellers tale lidt om det. De synes bestemt det har været en god ferie, og nævner selv, de mange naturoplevelser, Las Vegas og de 2 store forlystelsesparker som highlights so far, og de glæder sig rigtig meget til Honolulu.

Til Onkel Michael; lige nu ligger vi nok lidt over budget ... men efter en spareuge på Hawaii, skal vi nok ramme ... ja, ja, vi holder jo ferie, og skal alligevel arbejde over fra midt august til jul, for at få råd til julegaver, så den får nok lidt gas de næste dage også. Det der rykker lidt i vores budget, er naturligvis turen til og fra Cruse America, at vi valgte at besøge San Diego, og så summen af p-afgift, shopping og lidt andre små ting.

Vi har primært handlet dagligvarer i Target, Safeway og Albertsons. Specielt de 2 sidste, har haft et flot og godt udvalg af frisk grønt og fersk kød, og det har været til at betale, men det er klart det rykke lidt de første dage, når alle skabe skal fyldes op.

Vi har prøvet en række lokale øl mærker, med et par klare favoritter i mellem. Sierra Nevada og Millers kan klar anbefales :-) den lokale vin er også god, rose fandt vi dog ikke rigtig noget godt af, men rød og hvid fungere fint :-) fik blandt andet en rigtig god hvid udgave af en af vores hjemmelige rødvins favoritter, Wente, så den må vi nok hellere få i ordre, når der igen er plus på kontoen - i 2045 ...

Vi har også erfaret at KOA generelt har gode pladser, og at de er nemme at booke online, men de er bestemt ikke de eneste steder man kan campere. De bedste pladser har vi været på. har ikke været KOA pladser, så det kan anbefales at prøve kræfter med andre pladser og bruge lidt online tid på at finde dem. Pladserne i naturparkerne er ikke luksus, men de kan bestemt anbefales, for de giver nogle rigtig gode natur oplevelser, og nem adgang til vandrerture. Kommer man i RV, i højsæsonen, kan det anbefales at booke dem i februar.

Efterhånden er det vanskeligt at klare sig uden mobildata og WIFI. Der skal tjekkes vejr, findes camping, shopping og skrives blog mm. De fleste pladser, bortset fra NPS pladser, har WIFI, dog virker det ikke lige godt alle steder, så når der er 'hul' igennem, er det med at benytte sig af det. Vi har blandt andet uploaded billede til Picasa og videoklips direkte fra telefonerne, for at have backup. Det har fungeret fint, og en online nat, gør meget ved det, men man skal naturligvis bruge lidt tid på det.
Vi har også været glade for vores T-Mobile abo., selvom de i starten ikke var til meget hjælp ude på landet :-) vi har også brugt vores mobile bredbånd i vores iPad en del, så det kan også anbefales.

Det tager en del tid at skrive blog. Men vi havde fra starten talt om at lave dagbog, og det endte så med denne blog, så familie, venner, klassekammerater, kollegaer mm. har kunne følge lidt med. Allerede nu er vi rigtig glade for at vi har brugt tid på det, for efterhånden som oplevelserne blive flere og flere, og tiden går og går, bliver det mere og mere vanskeligt at huske de enkelte dage og oplevelser fra hinanden. Med bloggen kan vi mindes og dele vores oplevelser med andre, og vi kan klart anbefale andre at lave en eller anden form for dagbog, elektronisk eller ej, så man har en chance for at bearbejde og notere sine oplevelser.

Det er vist lige det, kan jo være vi opdatere lidt mere senere, men som svar på spørgsmålet om vi ville gøre det igen - klart ja, med de korrektioner og viden som vi har forsøgt at liste her :-)

Nu gælder det en uges badeferie på Hawaii, og det er vi sikre på vi heller ikke fortryder :-)

/Fam. P

Ingen kommentarer:

Send en kommentar