onsdag den 11. juli 2012

En tur i havets verden

10,5 time. Så lang tid brugte vi i Sea World og alle havde en skøn dag. Vi kørte derud, så vi var der lidt før parken åbnede. Vi havde på forhånd købt billetter på campingpladsen, da de var lidt billigere ( besparelse på ca. 5 dollars pr. stk). Så vi skulle ' blot' betale 20 dollars for at parkere sneglehuset på en af de dertil indrettede RV parkeringspladser. Derefter var vi klar til at se parken.





Vi startede med at se lidt på skildpadder og hajer. Sea World har lavet noget helt nyt, hvor man går i en tunnel under vandet og ser hajer svømme ovenover (vi ville ikke fortælle dem, at det har vi haft i Grenå længe). Derefter tog vi plads, for at se det første show 'Blue Horizon'. Det var et show med delfiner, 'short-finned pilot' hvaler og papegøjer. Delfinerne var dygtige og det var hvalerne også, men papegøjerne så vi ikke meget til, ud over at de fløj hen over hovederne på os. Et af menneskene var dog klædt ud i et flot papegøje kostume, og ifølge Anna var det dagens absolutte højdepunkt. Hun iagttog i øvrigt hele showet uden at mægle en lyd - fuldstændig opslugt af et se på dyr og mennesker interagere. Efterfølgende meddelte hun, at når hun bliver stor, så vil hun have en Sea World. Så mon ikke vi får vores egen Sea World i DK engang?







Herefter lidt mere rundt i parken og se lidt, lege lidt på legeplads og prøve nogle af de forskellige rides, der er. (det er nærmest en fusion mellem en forlystelsespark og et zoo). Herefter var det langt om længe blevet tid til at se dagens højdepunkt - spækhuggershowet. Vi havde denne gang besluttet os for at vi ville sidde i 'Splash zone', dels for sjov og dels fordi vi var ved at være noget varme. Vi var dog konservative og valgte nogle pladser, som lå bagerst i området. Og de store fisk kom ind og var nøjagtig lige så imponerende som forventet. Hold op hvor kunne de lave oprør i vandet, blot ved at svømme en omgang i bassinet. Og det varede heller ikke længer før de vendte halerne til og sendte kaskader af vand op over publikum - desværre i den modsatte ende af hvor vi sad. Men der kom flere chancer. Vores konservative valg af pladser betød dog, at der ikke landede så meget som en dråbe på nogen af os. Særligt børnene ærgrede sig, men nød dog de imponerende fisk i fulde drag.







Da vi jo havde sneglehuset med, så kunne vi gå i vognen og spise frokost, hvilket vi nød, for maden var både dårlig og dyr i parken. Efter frokost var vi en tur i én af de store rutsjebaner. Den var rigtig vild og rigtig skæg, særligt Anna kunne ikke få nok, og var helt klar til en tur i den anden store rutsjebane, men den var hun desværre for lille til at prøve (sølle 2 cm. stor skuffelse), og Mikkel havde fået nok i den første.

Sidste planlagte show var et søløveshow, som var komisk. Det bedste ved showet var dog næsten fyren, der underholdt publikum før showet gik i gang. Men søløverne lavede også noget gøgl ( parodierede CSI, Vild med Dans, og Robinson ekspeditionen). Måske lidt svært for Mikkel og Anna at følge med i, selvom vi forsøgte at oversætte. Endnu engang i 'Soak zone' uden en dråbe vand. Til alle shows kom vi ca. 30 minutter før start, og det var lige i rette tid til, at vi hver gang kunne vælge hvor vi ville sidde og få god udsigt til showet.





Vi spiste aftensmad i parken, og som tidligere skrevet, så var det både dyrt og dårligt. Men mætte blev vi, og klar til de sidste par aktiviteter inden vi ikke havde energi til mere. Vi fangede et sidste show 'Cirque de la mar', som var et show uden dyr, men med nogle fantastisk dygtige artister og flotte kostumer. Og det sidste ride blev det også til - en slags river rafting. Og denne gang blev vi våde - rigtig våde. Vi var alle gennemblødt helt ind til undertøjet, og morede os meget over at vi, efter alle de forsøg, endelig til allersidst blev våde. Heldigvis skulle vi bare hjem, og vi havde jo stadig sneglehuset med, så vi kunne blot gå ud i vognen og tage tørt tøj på.





Hjemme på campingpladsen tog vi bad og skyllede dagen ned med kolde øl og sodavand. Her til morgen pakkede vi sammen og forlod campingpladsen i San Diego. Første stop var et outlet, der lå tæt på pladsen og lige ved den Mexicanske grænse. Der ' sparede' vi en masse penge, og satte derefter snuden mod Los Angeles. Turen var ikke så lang og tog heller ikke så lang tid. Men den føltes hård - særligt for chaufføren. Måske fordi der var en del trafik, eller fordi motorvejen som regel var tresporet og til tider helt op til seks spor. Det gav nok at holde øje med, når der også skulle findes vej.

Vi er nu installeret på den hidtil mindste plads vi har boet på. Der er højest 3 meter mellem vognene, så vi sidder lige ved siden af naboens hook- up. Det betyder at vi nu er rykket om bag ved vognen. Imorgen står den vist på noget sightseeing og torsdag tager vi så i Universal studios.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar