fredag den 13. juli 2012

Gulddrys og stjernestøv (11. Juli)

Den første hele dag i LA var afsat til sightseeing, men vi havde ikke helt besluttet hvad vi egentlig gerne ville se. Derfor gik en stor del af formiddagen med at undersøge hvad der var at se, og hvad vi havde lyst til. Mikkel var meget stemt for berømtheder, så det smagte jo lidt af Hollywood. Vores største bekymring var, hvad vi skulle stille op med sneglehuset. Keld brugte strategien 'vi snakker med folk', men blev blot mere og mere bekræftet i, at det praktisk talt var umuligt at parkere en RV i byen. Keld snakkede videre over tandbørstningen, og fandt ud af, at der var et andet dansk par på pladsen, der havde samme planer som os, og var kørende i en bil, som havde plads til os. Det tilbud var umuligt at sige nej til, så vi troppede op med rygsækken pakket - klar til at tage med fremmede på tur.


Jan og Judith viste sig at være et par super hyggelige mennesker, som vi fik snakket en masse rejseerfaringer med på køreturen. I Hollywood fandt vi parkering til 10$ for hele dagen, og derefter gik vi ned på Hollywood boulevard og købte billetter til en turbus, som tog os rundt i det meste af området. Klokken var omkring middag da vi tog afsked med Jan og Judith og aftalte at mødes igen kl. 19.30, herefter vi krydsede fingre for, at de var til at regne med og ikke kørte hjem uden os.




Vi tog turen op ad Hollywood blvd. og kiggede stjerner i fortovet. Der var ikke mange, som børnene kendte, men vi fandt dog Walt Disney (som de med lidt hjælp fandt ud af hvem var), Mickey Mouse og Michael Jackson - sidstnævnte var dagens absolutte højdepunkt for sønnike. Vi fik også købt de obligatoriske t-shirts til hele familien. Herefter meldte sulten sig, og vi fandt en lille bitte cafe, som så lidt snusket ud, men de lavede nogle super sandwicher. Da vi gik derfra undrede vi os over, at mange tilsyneladende ville have et billede af den lille snuskede cafe. Det viste sig, at der er optaget scener til 'Million Dollar Baby' i cafeen. Således beriget med lidt stjernestøv, fortsatte dagen.


Nu var det endelig tid til at stige ombord på bussen. Turen tog uendelig lang tid pga. trafikken, men vi kom da forbi en del seværdigheder og fik den del sjove informationer undervejs. Fx. da vi kørte forbi Beverly Hills fik vi at vide, at man havde valgt at male brandhanerne sølvfarvede fremfor gule, som de er i resten af byen, fordi det så mere diskret ud ... Desuden har man lavet alleer bagved alle huse hvor skrandespandene står. Dels for at få dem af vejen, men også for at skrandebiler ikke skal skæmme gadebilledet, når de kommer og tømmer. Alle gader er beplantet med hver sin type træer, så det ser ensartet ud og man alligevel kan finde ud af hvilken gade man er på.

Vi havde først besluttet at gøre stop ved 'La Brea Tar pit'. En tjæresø, hvor man har fundet mange knogler m.m. fra forhistoriske dyr. Alle fund er udstillet i det dertilhørende museum. Men som skrevet tidligere, så tog turen lang tid, så da vi nåede hertil var trangen til is så stor, at Mikkel mente, at nu havde vi set det museum, blot ved at køre forbi!

Så vi fortsatte til næste stop ved 'Farmers market' og 'The Grove'. Farmers market er et marked, som har eksisteret siden 1930-erne. Oprindeligt kom landmændene til markedet for at sælge deres afgrøder, og der er da også overdådige boder med alverdens lækre frugter og grøntsager. En stor del af området er nu spisesteder, og man kan finde alt hvad hjertet kan begære af lækkerier. Vi fik hjemmelavet is og milkshake hos Bennetts, og det var noget af det bedste vi længe har smagt.

På den anden side af vejen ligger 'The Grove', som er en shoppinggade bygget op i bedste Disneyland-stil. Det var super hyggeligt og på et lille torv i midten lå der et fint lille springvand og bag ved springvandet optrådte Chris René. Til de af jer, der ikke ved hvem han er (ligesom os), så er han det næste vidunderprodukt af det amerikanske X-faktor. Således lidt mere stjernestøv. Lidt senere fik Keld øje på en, der lignede Joan Collins (er ret sikker på det var hende) - vi var efterhånden godt "støvede".

Tilbage til bussen og tilbage til Hollywood blvd. hvor vi fandt en lille burgerrestaurant 'Juicy Burgers'. Vi kunne selv sammensætte vores burger, så vi satte vores krydser på et skema og fik kort tid efter serveret de lækreste burgere. Mikkel øvede sig og gik derefter op til hvad der viste sig at være indehaveren og sagde 'you make good burgers', hvilket straks udløste tilbud om at få en mere. Det var dog gode store burgere, så Mikkel måtte sige nej tak. Men vi fik en snak med indehaveren, der var fra Libanon, og havde været professionel basketballspiller der. Han var dog ikke lykkes som basketballspiller i USA, så nu prøvede han at være restaurationsejer på Hollywood boulevard i stedet. Et fantastisk billede af 'The American Dream'.


Da vi havde spist gik vi tilbage til parkeringspladsen i håb om at få et lift tilbage til campingpladsen. Jan og Judith var ikke kørt uden os, så vi inviterede dem på et glas vin som tak.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar