fredag den 6. juli 2012

Grand Canyon - det store hul (5. Juli)

Som planlagt stod vi tidligt op og kom af sted fra Zion kl. 6.30. Det var en rigtig god plan for det var virkeligt rart at køre på denne tid af dagen, der var ikke meget trafik, og det var ikke varmt.

Turen her til gik godt, den første del gennem Zion var noget bakket og kringlet, men da der ingen trafik var, gik det super fint. Den var en flot tur, men efter Zion blev det dog lidt ensformigt, det var først da vi kom til Lees Ferry og kørte over Colorado floden, at omgivelserne igen blev lidt interessante.

Vi har igen skiftet tidszone, så vi er igen 9 timer efter 8382 området :-). Det tog 5 timer at køre her til, incl et tankstop - og et par udkigsstop. Der har været noget overskyet i dag, men alligevel omkring de 24 grader. De lover dog ned til 10-12 i nat, så vi er lidt spændte på hvor godt vi kan holde varme, her på vores natur camping - Mathers Campground, der er placeret inde i Grand Canyon NP, tæt ved Visitor Centeret, så det er ret cool. Vi bor højt, ca. 8000ft, og udover en flok mexikanerne, der lamer, er her roligt på den fuldt bookede plads.

Vi må ikke grille eller på anden måde bruge åben ild, så vi forsøger at finde sted at spise og fejre 4. juli sammen med amerikanerne.


Vi spiste frokost da vi ankom, og havde knap sat os, før 3 stk. kronvildt (de kalder dem Elk) gik stille og roligt gennem vores plads. Helt fantastisk, og som Anna sagde; det er godt nok nogle store bambier ... :-) men en super oplevelse for alle og de 25% af os der går på jagt, kan godt se potentialet i dette område ... :-)

Eftermiddagen gik med en tur langs kanten, hvor vi nød udsigten, en udsigt, der umuligt kan gengives på billeder, men vi har naturlig taget nogle stykker alligevel :-). Har man en tendens til højdeskræk, er en tur ud til kanten, faktisk lidt udfordrende, men så må man jo lade være og nyde lidt på afstand ...




Vi var alle noget matte om eftermiddagen, efter at havde været tidligt oppe osv, så der blev dømt siesta, noget vi som Anna nævnte - ikke gør så meget i på denne her ferie ... Men nu skulle det til, og det gjorde da også at vi kunne tage ud at spise om aftenen, omend det på ingen måde blev sent før vi var hjemme og i seng.

Det blev heldigvis ikke så koldt som vi havde frygtet, så der var flere der sov uden strømper, og en enkelt i bar mave ... Men fedt, og vi sov alle rigtig godt, så Heidi kom op og løb en tur langs kanten af Grand Canyon, det er ikke hver dag man har en sådan udsigt på sin løbetur ... :-)



Vi havde på forhånd bestemt os for at vi ville gå en tur ned i 'hullet', og havde fundet en rute ved South Kaibab, som vi mente alle mand kunne klare. Den var stejl, men med varieret udsigt, og det var blandt andet derfor vi havde valgt den.

Det gode shuttle bus system i parken, det har der iøvrigt også være i de andre parker, kørte os ud til starten af stien, og så gik det ellers ned ad. Med de små ben i mente, havde vi talt om at vi kunne gå til 'Ooh aah point', en tur på ca. 3 km. Vi kom næsten derned, men de næst mindste ben gav op, så vi blev enige om at vende om og begynde opstigningen. Vi havde fået at vide at for hvert skridt vi tog ned, skulle vi tage 2 op, så vi var forberedt på at det ville være hårdt, hvilket vi også kunne se på de mennesker vi mødte på vores vej ned. Men vores tur op gik helt kanon, og med få drikkepauser, kom vi faktisk hurtigre op end vi kom ned. Vi var enige om at det var noget nemmere at gå op da man bedre kunne finde et tempo og fordi vi ikke skred i det løse grus.




Det skal nævnes at stien vel ikke var meget bredere end 1.5 meter, og uden nogen form for værn om dybet, var det til tider med til at gøre turen ekstra interessant (i hvert fald for ham, der har højdeskræk) ... der er altså langt ned her ...



Efter turen, var vi enige om at vi var glade for at vi havde gjort det, da det uden tvivl giver Grand Canyon oplevelsen en ekstra vinkel, for ellers er det faktisk 'blot' et MEGET stort hul i jorden ...

Ovennævnte følelse bunder nok også i at vi efterhånden er ved at være noget mætte af National Park oplevelser, og efter vores meget vellykkede ophold i Zion, skal der en del til at imponere os - ikke at Grand Canyon ikke er imponerende, for det er den bestemt (er jo et af verdens 7 vidundere), men ... ja, det kan være svært at skrive sig ud af ...

Nu sidder vi på KOA i Flagstaff, og puster ud efter de første knap 1500 miles kørsel, 4 national parker og et par store byer, med et blik tilbage på at det var været helt fantastisk og noget intenst, så vi har godt gang i vores WIFI, for at finde nogle oplevelser til de næste dage, der ikke indeholder så meget natur :-)

Vi skal være i LA om 4 dage og havde oprindeligt talt om at drøne en tur syd for Phoenix, men det droppede vi for flere dage siden, da ingen af os magter at køre så langt i denne larme kasse :-) vi søger nu efter noget vest op, så vi kan opleve noget på vejen, og det behøver på ingen måde starte med 'National Park' ... :-)

/Fam. P

PS vi uploader billeder på livet løs, men selv om denne WIFI forbindelse er rimelig til download, så går det på ingen måde hurtigt den anden vej ... men vi lover der kommer billeder op asap :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar